Κυριακή 28 Μαρτίου 2021
Ποντιακά ζυμαρικά Βαρένικα
Υλικά
5 φλ. αλεύρι
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
250 γρ φέτα ή λευκό τυρί
250 γρ μυζήθρα
150 γρ βούτυρο αγελαδινό για το τέλος
Νερό χλιαρό όσο πάρει για να βγει σφιχτή ζύμη
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό χτυπημένο και προσθέτουμε λίγο-λίγο νερό ώσπου να βγει μία σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια την αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε καλά τα τυριά μας.Όταν περάσει μία ώρα παίρνουμε τη ζύμη μας και σε μία επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε ένα φύλλο λεπτό πάχος μισού εκατοστού. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε κύκλους τη ζύμη όπως κάνουμε στα τυροπιτάκια.
Βάζουμε λίγο από τη γέμιση και διπλώνουμε στη μέση να γίνουν μισοφέγγαρο με τα δάχτυλά μας ελαφρώς βρεγμένα πατάμε τις άκρες μην ανοίξουν τα ζυμαρικά. Τα τοποθετούμε σε μία βαμβακερή πετσέτα και τα σκεπάζουμε από πάνω για να μην στεγνώσουν
Αφήνουμε το νερό να βράσει και μετά προθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Στην αρχή θα πάνε στον πάτο της κατσαρόλας όμως όταν θα είναι έτοιμα θα ανέβουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια. Τότε με μία τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε μία πιατέλα και όταν θα τελειώσουμε με όλα τα ζυμαρικά σε ένα τηγανάκι θα ζεστάνουμε το βούτυρο και θα τα περιχύσουμε.
Τρώγονται ζεστά χωρίς σάλτσες έτσι απλά με πιπεράκι.
Όταν τελειώσουμε όλα μας τα ζυμαρικά γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου