Κυριακή 28 Μαρτίου 2021
Πιροσκί
Υλικά
40-50 μικρά κομ
600 γρ αλεύρι
400-450 γρ. χλιαρό νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4-5 μέτριες πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση
Βράζω τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους, για 20' περίπου.
Ανακατεύω τα υλικά σε μπωλ, ανοίγω μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνω το νερό και όλα τα υλικά. Ζυμώνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη κολλάει στα χέρια και χρειάζεται λίγο λάδι για να την αφαιρέσετε.
Σκεπάζω το μπωλ. Βάζω σε φούρνο που εχω ζεστάνει λίγο, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Βγάζω το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο, προσεκτικά, ξεκολλώντας το με μια μαριζ απο το μπωλ. Με ελαφρό ζύμωμα του δινω σχήμα μακρόστενο, ώστε να μπορώ κόβω μικρά κομμάτια ζύμης.
Ανοίγω με το χέρι λίγο το ζυμάρι, βαζω 1κ.γ. γέμιση πατάτας ή οτι άλλο θέλω, κλείνω προσεκτικά πατώντας τις άκρες για να μην ανοίξουν στο τηγάνι.
Αφού φτιάξω μερικά, ζεσταίνω και το λάδι και μόλις είναι έτοιμο, βάζω οσα πιροσκί χωράνε στο τηγάνι, στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνω ανάλογα με την ένταση της θερμοκρασίας του λαδιού. Μόλις ροδοκοκκινίσουν από τη μία πλευρά τα γυρίζω από την άλλη
Τα βγάζω σε ένα τάπερ με χαρτί κουζίνας, όρθια ώστε να στραγγίσει το λάδι και έτσι σιγά-σιγά φτιάχνω και τηγανίζω ταυτόχρονα, μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι. Καλή επιτυχία!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου