Καλώς ήρθατε στον SERRA RADIO καλή σας διασκέδαση

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Χαμψοπίλαφο

Συστατικά - 1 κιλό χαμψιά (γαύροι) - 2 ποτήρια ρύζι - 4 ποτήρια νερό - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 3 κ.σ. βούτυρο - ρίγανη - αλάτι - πιπέρι Μέθοδος Εκτέλεσης Αφαιρούμε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά από τα ψάρια. Τα πλένουμε και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αλατοπίπερο. Όταν πάρουν μερικές βράσεις, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι (πλυμένο με ζεστό νερό και σουρωμένο). Μαγειρεύουμε το ρύζι για 10-11΄ και το αδειάζουμε σε ταψί. Σκεπάζουμε το πιλάφι με τα ψάρια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 10΄ μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια. Βιβλιογραφία: Σούλα Μπόζη, Μικρασιατική κουζίνα – 200 παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες της Ανατολικής Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου. Πηγή Φωτογραφιών: pontos-news.gr, olivemagazine.gr, radioara.ihotispolis.com Συστατικά - 1 κιλό χαμψιά (γαύροι) - 2 ποτήρια ρύζι - 4 ποτήρια νερό - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 3 κ.σ. βούτυρο - ρίγανη - αλάτι - πιπέρι Μέθοδος Εκτέλεσης Αφαιρούμε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά από τα ψάρια. Τα πλένουμε και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αλατοπίπερο. Όταν πάρουν μερικές βράσεις, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι (πλυμένο με ζεστό νερό και σουρωμένο). Μαγειρεύουμε το ρύζι για 10-11΄ και το αδειάζουμε σε ταψί. Σκεπάζουμε το πιλάφι με τα ψάρια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 10΄ μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια. Βιβλιογραφία: Σούλα Μπόζη, Μικρασιατική κουζίνα – 200 παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες της Ανατολικής Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου. Πηγή Φωτογραφιών: pontos-news.gr, olivemagazine.gr, radioara.ihotispolis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου