Πέμπτη 1 Απριλίου 2021
Χαμψοπίλαφο
Συστατικά
- 1 κιλό χαμψιά (γαύροι)
- 2 ποτήρια ρύζι
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αφαιρούμε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά από τα ψάρια. Τα πλένουμε και τα σουρώνουμε.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αλατοπίπερο. Όταν πάρουν μερικές βράσεις, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι (πλυμένο με ζεστό νερό και σουρωμένο).
Μαγειρεύουμε το ρύζι για 10-11΄ και το αδειάζουμε σε ταψί.
Σκεπάζουμε το πιλάφι με τα ψάρια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 10΄ μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια.
Βιβλιογραφία: Σούλα Μπόζη, Μικρασιατική κουζίνα – 200 παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες της Ανατολικής Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου.
Πηγή Φωτογραφιών: pontos-news.gr, olivemagazine.gr, radioara.ihotispolis.com
Συστατικά
- 1 κιλό χαμψιά (γαύροι)
- 2 ποτήρια ρύζι
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αφαιρούμε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά από τα ψάρια. Τα πλένουμε και τα σουρώνουμε.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αλατοπίπερο. Όταν πάρουν μερικές βράσεις, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι (πλυμένο με ζεστό νερό και σουρωμένο).
Μαγειρεύουμε το ρύζι για 10-11΄ και το αδειάζουμε σε ταψί.
Σκεπάζουμε το πιλάφι με τα ψάρια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 10΄ μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια.
Βιβλιογραφία: Σούλα Μπόζη, Μικρασιατική κουζίνα – 200 παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες της Ανατολικής Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου.
Πηγή Φωτογραφιών: pontos-news.gr, olivemagazine.gr, radioara.ihotispolis.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου