Κυριακή 28 Μαρτίου 2021
Τουρσί πιπεράκια πικάντικα
Υλικά
1/2 κιλό τουρσί
1 μπουκάλι του λίτρου ή 1 βάζο που να κλείνει καλά
1/2 κιλό πιπεράκια πικάντικα (ή μικρά για τηγάνι)
8-10 ρεβύθια
3/4 φλ. ελ. καφέ αλάτι
1 1/2 φλ. ελ. καφέ ξύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
4-5 κλωνάρια μαιντανό ή σέλινο
Εκτέλεση
Διαλέγουμε τρυφερά πιπεράκια,όσο μπορούμε πιο μικρά.Τα πλένουμε και τα τρυπάμε με ένα μαχαιράκι.
Γεμίζουμε τα μπουκάλια μας με όσο πιο πολλά πιπεράκια μπορούμε.
Ρίχνουμε μέσα και τα ρεβύθια,το αλάτι και το ξίδι.
Από πάνω στουπώνουμε τα κλωνάρια του μαιντανου,πιέζοντας τα πιπεράκια προς τα κάτω.
Γεμίζουμε με προσοχή τα μπουκάλια με νερό μέχρι επάνω και τα κλείνουμε καλά.
Τα τοποθετούμε στον ήλιο για 3-4 μέρες,ανακαινίζοντας που και που για να λιώσει το αλάτι.Αν κατέβει το νερό επειδή γεμίζουν τα πιπεράκια,συμπληρώνουμε.
Όταν αλλάξουν χρώμα είναι έτοιμα,τα τοποθετούμε στο ντουλάπι μας χωρίς να ανοίξουμε ξανά το μπουκάλι ή το βάζο.
Διατηρούνται 1 χρόνο σφραγισμένα.
Από τη στιγμή που θα τα ανοίξουμε μπαίνουν στο ψυγείο.Αν κάνουμε μπουκάλια τα αδειάζουμε σε ένα τάπερ μαζί με την άλμη τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου