Μια αρκετά μπελαλίδικη συνταγή που πραγματικά όμως αξίζει τον κόπο για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό από το παραδοσιακό κατσικάκι ,αρνάκι για Πάσχα. Η συνταγή έχει προέλευση από την Αρμενία .Ψάχνοντας βρήκα ότι γίνονται και σαν τορτελίνια γεμιστά με κιμά και βράζονται σε κατσαρόλα.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 κουτ.γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι γάλα
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κύβο βοδινό
- 1 κουτ.σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ.γλυκού μπαχάρι
- 1/2 κουτ.γλυκού κύμινο
- 1 κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 ποτήρια νερό
- 3 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, το λάδι, αλάτι ένα κουταλάκι, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε μπαχάρι, κύμινο και αλάτι, πιπέρι.Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τον κύβο ώσπου να πάρει μια βράση.
Ψήνουμε στους 200 ' να πάρει χρώμα το ζυμάρι μας περίπου μισή ωρίτσα. Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το ζωμό μας να πάει σε όλο το ταψί.Συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να απορροφήσει όλο το υγρό.
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε από πάνω ψήνουμε ώσπου να απορροφήσει και το βούτυρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου