Παραδοσιακό, Ποντιακό πολύ θρεπτικό πιάτο. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου.πως γίνεται..8-10 κουταλιές φούρνικον αλεύρι4 φλιτζάνια περίπου νερό3 κουταλιές βούτυρο αγελάδας αγνόαλάτι κατά βούλησηΣε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, έως ότου να ξανθίσει. Προσθέτουμε το νερό και τ'αφήνουμε να ζεσταθεί. Μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά.Βάζουμε αλάτι και όταν ζεσταθεί το νερό λίγο πριν κάψει, (όχι να βράσει) ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τ’ αλεύρι, που τ’ ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει, ώσπου να πετύχουμε, μια κρέμα χωρίς σβόλους.
Σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε αφήνοντας να βράσει 1-2 λεπτά μονό. Είναι αρκετά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου