Κυριακή 28 Μαρτίου 2021
Χοσάφι, ποντιακή κομπόστα
Υλικά
1 φλ.του νες αποξηραμένα δαμάσκηνα
1 φλ.του νες αποξηραμένα βερίκοκα
1 φλ.του νες σταφίδες
2-3 κ.σ. ζάχαρη
3 ξύλα κανέλας
6 ξυλάκια γαρύφαλα
1 κ.σ. κονιάκ
2 φρέσκα μήλα, κομμένα σε κύβους
Νερό, όσο θέλουμε, να σκεπάζει όμως όλα τα υλικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τα υλικά (εκτός τα μήλα) και το νερό, τόσο, όσο να τα σκεπάζει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 10‘ λεπτά να βράσει, ανακατεύοντας πού και πού.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα μήλα και τα προσθέτουμε.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 10’ λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το χοσάφι να κρυώσει σκεπασμένο.
Όταν κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο..
Το σερβίρουμε σε γυάλινα μπολ ή φαρδιά ποτήρια του παγωτού.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου