Καλώς ήρθατε στον SERRA RADIO καλή σας διασκέδαση

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ποντιακά Πεϊνιρλί

Συστατικά -1 κιλό αλεύρι Robin Hood (+ λίγο ακόμη) - 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 1/2 κουτ.σούπας ζάχαρη - 2 κουτ. σούπας αλάτι - 100 γραμ. νωπή μαγιά - 100 γραμ. φυτικό βούτυρο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: - 1 1/2 κούπα κασέρι ΚΟΛΙΟΣ τριμμένο - 2 φλιτζάνια νερό κρύο - βούτυρο Μέθοδος Εκτέλεσης Ανακατεύω το αλέυρι με τη ζάχαρη & το αλάτι. Διαλύω τη μαγιά σε χλιαρό νερό (1 ποτήρι). Σε λίγο ζεστό νερό διαλύω και το βούτυρο. Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο πρώτα στο αλεύρι και στη συνέχεια τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτω χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη & αφήνω να φουσκώσει. 'Επειτα, την κόβω ανά περίπου 200 γραμ. σε μικρά μπαλάκια, της δίνω το σχήμα που έχουν τα πεϊνιρλί, βάζω στη μέση λίγο μείγμα κασεριού και την ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού βγάλω το πεϊνιρλί από το φούρνο, το αλείφω με μπόλικο βούτυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου