Καλώς ήρθατε στον SERRA RADIO καλή σας διασκέδαση

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ωτία (Ποντιακή κουζίνα)

Υλικά 4 αυγά 1/2-1 ποτηρι ζάχαρη (ανάλογα ποσο γλυκά τα θέλετε) 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό η μισό μισο με κέφιρ 1 κοφτό κουτ γλ αλάτι 1 κουτ γλ σόδα σβησμένη με λιγο λεμόνι Βανίλια 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο 1 κιλο αλεύρι (λιγο πανω λιγο κάτω) Εκτέλεση Χτυπαμε τα αυγα με την ζάχαρη, προσθετουμε το γιαούρτι - ανακατεύουμε Σβήνουμε την σοδα με το λεμόνι και την ρίχνουμε μεσα στο μίγμα. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λιγο (5 λεπτάκια περίπου) να φουσκώσει το μίγμα (λόγου σόδας) Τέλος ρίχνουμε το αλατι την βανίλια, το λάδι και το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτάκια. Ανοίγουμε με πλάστη περίπου 1 πόντο παχους φύλλο. Κόβουμε λωρίδες και μετά τετραγωνάκια. Κάνουμε στην μεση του τετραγώνου ενα άνοιγμα με μαχαίρι και περνάμε την μια άκρη απο το άνοιγμα. Και ετσι γίνονται σαν στριφτες η πλευρές. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται με μέλι. Η πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη Olga Poumpouridou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου