Καλώς ήρθατε στον SERRA RADIO καλή σας διασκέδαση

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Χαρτσό ή κοτόπουλο με σάλτσα καρυδιών

Μέθοδος Εκτέλεσης Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βάζουμε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, όταν χρυσίσει ρίχνουμε το κόλιαντρο, την πάπρικα και το κάρυ και τα σοτάρουμε για να βγάλουν όλα τα αρώματα τους. Στον Πόντο αντί για κάρυ χρησιμοποιούσαν ξερά φύλλα του λουλουδιού κατιφέ. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Έχουμε έτοιμο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αρκετό νερό για να σκεπάσει τα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας αφού τον έχουμε διαλύσει σε ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά. Όταν βράσει και είναι έτοιμο το κρέας ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα πέντε λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει η σάλτσα, βράζουμε για λίγη ώρα μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας και να ανακατευθούν οι γεύσεις. Το φαγητό αυτό το σερβίρουμε με πιλάφι. Σε μια πιατέλα απλώνουμε το πιλάφι και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Όταν βράσει και είναι έτοιμο το κρέας ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα πέντε λεπτά. Εν τω μεταξύ σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών την καρυδόψιχα και μια κουταλιά κορν φλάουρ με ζωμό από το φαγητό μας ώστε να γίνει ένας χυλός. Στον Πόντο αντί για κορν φλάουρ βάζανε αλεύρι καβουρντισμένο. Ρίχνουμε την σάλτσα των καρυδιών στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει η σάλτσα και βράζουμε για λίγη ώρα μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας και να ανακατευθούν οι γεύσεις. Το φαγητό αυτό το σερβίρουμε με πιλάφι. Σε μια πιατέλα απλώνουμε το πιλάφι και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε την πιατέλα με ολόκληρα καρύδια. Πηγή Φωτογραφιών: pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου